CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS

AbOuT mE..(eKYn)

My photo
sG.BuLOh...., SeLaNGoR, Malaysia
AssALaMmUaLAiKum.. hello,hyee...My NaMe EkyN a.k.a Pari-Pari PaGi.. I'm 23 YeARs oLD,WoRking in 1 SMaLL Co. as a AdMiN CLeRk iN FiNaNCe..huhuhuh TaLKaTive person,KaDaNg2 jE PeNdiAm...sOMeTiMe EMoSiONaL, DuN kNow Y...agagagaga SaYa XsOmBUnK,Tp KLu Bz SaNgaT,SyA XdAPAt NaK MeMBaLaS KuNJuNGaN AnDa..;)

My Followers

Saturday, December 25, 2010

OMG!!!!da berkepam blog aku..!!!ngee

OMG!!! OMG!!!

sudah bertahun aku xupdate blog aku ni sory kawan2 syg ku..masa tidak mengizinkan aku nk sign in blogger..

agak2 korang windu x ngan aku??hahax xde mkne nya kan...

sory ea geng aku da lme jlg2 up trafic,tnye2 kabar n sume laa..

insyAllah kalau aku ade time free aku jalan2 satu hari suntuk ea...: )

p/s=esok akak aku tunang,selamat bertunang kakak ku..semoga kekal sehingga ke jinjang pelamin...aminnnn

mood=sangat bz merewang di uma bonda ku...hik3 (",)

Thursday, August 12, 2010

pengumuman penting kepada semua..

assalammualaikum...
holaaaa....
pertama sekali aku nak ucapkan selamat menyambut bulan ramadhan al-mubarak kepada semua follower2, sahabat handai yang disayangi...aiceh
sorry semua coz lately im too busy,al maklum la baru start kerja terkejar sana sini..
penat nya xusah cite laaa,perhh rasa nak cirit je hari2..hahahaha
to all yang folow i thnx ea,dun worry i'll folow u back..but its take some time..
dan xlupa gk yg  lalu lalang kt shout aku,thnx ea nnty i da free skit i melawat balik tau...=)
k laa,masa da time..ni pon aku on9 jap kt uma my sis thnx la ea coz sudi kasi pinjam lappy die yang huduh ni..muahahahaha

p/s=rindu sangat nak berblogwalking...=]

Sunday, July 18, 2010

Kenapa Aku Diuji Sebegini

Sebagai peringatan pada yang tidak suka, kata-kata ini hanya luahan biasa insan yang tidak pernah sempurna.. Akal aku letakkan di atas, nafsu jahat aku pinggirkan nun jauh di sudut dapur.. Sebesar gunung pun kegembiraan pasti akan ada luruhnya.. Segagah mana pun usaha pasti akan sakitnya.. Penyakit yang menyumpit keras racunnya apa lagi kalau bukan sifat manusia yang mana mungkin akan senang dengan manusia yang senang..

Aku punya satu nilai capaian yang mahal untuk aku beli.. Maka tak mustahil apa yang aku lakukan mungkin lebih dari orang lain.. Apa yang aku buat lebih usaha dari orang lain.. Dan hasilnya sudah tentu untuk keuntungan aku sendiri.. Jangan nilai untung hanya pada duit.. Prestasi juga menjadi keuntungan diri.. Aku usaha untuk aku dan balasannya sudah tentulah untuk aku.. Fikir pada logik, aku yang makan takkan kau yang kenyang?

Berusaha dengan jujur dan ikhlas, itu yang patut (lebih sesuai wajib) dilakukan.. Dan tak menjadi masalah kalau usaha lebih mendapat perhatian yang lebih.. Dan kenapa pulangan yang lebih kerana usaha menjadi bualan belakang yang kadang kala menanahkan telinga.. Sedarkah itu menjadi tabiat ataupun dengan kata lain budaya yang cukup-cukup sempurna untuk mendewasakan sifat kelalaian diri!

nota hujung jari:

1. Aku tidak pernah dendam jika aku titiskan peluh kau titiskan air liur..

2. Air liur boleh disinonimkan dengan banyak cakap dan juga banyak tido ataupun malas!

3. Perangai kipas-mengipas..aku tahu engkau sangat hebat!




p/s-perasaan cemburu iri hati,dengki tidak pernah lekang dari kehidupan manusia...={

Thursday, July 8, 2010

spain menang??da tau da..:D

penat aku bersekang mata untuk menyaksikan perlawanan antara sepanyol dan germany...dan hahahahha akhirnya Sepanyol menewaskan Jerman 1-0 dalam perlawanan separuh akhir Piala Dunia 2010 di Stadium Moses Mabidha pagi tadi.

usaha gigih pasukan sepanyol akhirnya terbalas apabila Gol kemenangan Sepanyol dijaringkan Carles Puyol pada minit ke-73.Sepanyol akan bertemu Belanda pada perlawanan akhir,sama2 kita saksikan oke...(",)

nota kaki:betol kata sotong...credit to mr sotong....alalalala

< p="">

Saturday, July 3, 2010

huu bila belanda singkirkan brazil disuku akhir

uwaaaaa,setelah berhempas pulas bermain dengan penuh semangat yang jitu akhirnya impian Brazil untuk merangkul Piala Dunia kali ini nampaknya tidak kesampaian...ooohhhhhh apabila disingkirkan oleh Belanda dengan jaringan 2-1.

Pada Separuh masa pertama Brazil mendahului dengan jaringan Robinho pada minit ke-10. cewahh dalam hati sudah berbunga yang brazil leh menang..go brazil go!!!!
manakala Belanda pula memperoleh gol penyamaan pada separuh masa kedua menerusi jaringan sendiri Felipe Melo, minit ke-53, tetapi lubang hidung mu tetap menjadi pujaan hatiku apabila tandukan maut dari Wesley Sneijder pada minit ke-68 telah mengecewakan Brazil.....huuuuuuu ;( balik kampung la brazil....




Aksi Wesley Sneijder ketika mejaringkam gol kedua Belanda

Wesley Sneijder memegang kepalanya setelah berjaya menanduk masuk gol kedua Belanda


oleh yang demikina, Belanda akan bertemu Uruguay pada peringkat separuh akhir nanti.Uruguay layak ke separuh setelah berjaya menewaskan Ghana dengan jaringan 4-2 menerusi penentuan sepakan penalti,setelah terikat 1-1 selepas masa tambahan. ermmm kita tengok sapa yang kenaaaaaaa.....=)

Friday, July 2, 2010

rindu ingin menulis..

agagagagga...
sudah sekian lama aku tidak menulis..
haaiii,rindu rasanya,,,,kawan2 semua rindu i x??*blushing* perasaan lah kamo ada org nak rindu kan...:p
sorry yang lalu lalang kt shout box i coz lmbat berkunjung and melawat blog u all semua..

alhamdulilah,aku dah pon selamat menghabiskan sesi pembelajaran di peringkat Hingher National Diploma,dan kini aku berusaha menjadi usahawan yang berjaya dengan menanam anggur di pinggir bibir..opppsssss,cam x kena jer..hua hua hua

sejak dari balik bercuti ni,baru hari ni aku dapat on9 dengan tenangnya,di saat ini aku sedang duduk bersila atas kerusi sambil menaip seorang diri di ICE ROOM taman shamelin..ramai yang lalu lalung dan tengok2 ke arah aku!!1huhhh,apa korang pandang2 haaa??aku lawa kan??ke baju aku koyak ek??hhuhuh ape2 laa ea,janji aku xmintak sapa2 duit tok langsaikan sume bil aku ni...hehehehhe
tapi agak bosan kan duduk sorang2,errr xda sape2 ke ek nk ngorat aku kt cnie??kah kah kah gedik sehhh...

sebelum aku pergi,inign aku menyannyi sebuah lagu kepada anda semua...dimintak jangan tutup telinga oke,kalau hujan anggap sahaja hujan rahmat...ngeee

Sendiri

Sendiri
Manempu hidup
Tiada berayah tiada beribu
Sendiri aku berjalan
Tiada harta menjadi bekalan

( korus )
Belum pernahku kesali hidupku
Lahir kedunia pun begitu
Suka dukaku tanggung sendiri
Dengan ketabahan hati
Mana saudara manakah teman teman
Disaatku memerlukan
Kepalsuanmu makin menjadi nyata
Kemesraan sementara

Sendiri
Kadang menyiksakan
Kerna tiada teman bicara
sekian,terima kasihhhhh....=) 

Friday, June 18, 2010

Tag yang tertunggak..ngeee

Fuhhhh,giler lame saya peram tag ni..akhirnya pada jam 3.07am ni saya berusaha untuk melaksanakan tag yang mungkin sudah mula mengeluarkan kulat2 nya...hahahahha btw,thnx to my sis sebab memberi tugasan ini kepada saya...=)

1). Apa yang anda akan buat bila anda tahu member anda tikam belakang anda?
tikam dia balik,laju2 tau...masyAllah..

2). 6 orang di hati anda?
tidak dapat dihitung ramainya orang dihatiku..aiceh

3). Anda rasa anda comel?
agak laaa...*blushing*

4). Single or taken?
both..erkkk,no comment

5). Blog yang anda suka?
semua followers saya..heee bodek2

6). Adakah bilik anda kemas setiap hari?
mesti...harus oooo

7) Lagu terakhir yang anda dengar?
bila cinta-legenda budak setan

8). Last text message?
Yana-mntk topup...oppsss sekali xdgr laa

9). Last phone call?
kawan..:D

10). Hari terakhir anda menangis?
eheeheh masa party class audit kot...:S

11). List lima color favorite anda?
pink ,purple,biru,putih,hijau

12). Orang terakhir anda ber-YM?
kawan lama...

13). Game paling anda suka?
game jawap silang kata..wakakaa

14). Adakah anda peminat MCR?
MCR tu ape???

15). Apa perasaan anda jawab tag ni?
rojak...

16). Anda rasa tag ini best?
bole laa..


Tag lagi 10 orang;
xmoo,tapi sapa2 rajin nak buat sila la ea...:)


Sunday, June 13, 2010

ohh haty..

wahhhh..seribu kali lega sebab semua assignment dah submit!!!walaupon ada sedikit kedukaan aku tetap legaa setelah semua ny berakhir jumaat lalu..

terima kasih semua yang terlibat...juga aku ingin menyusun seploh jari tanda maaf jika ada yang terlebih dan terkurang....sesungguhnya aku bukan manusia yang sempurna...

final exam pula akan menyusul,aku harus focus pada exam pulaa..sesiapa yang sudi,doakan kejayaan aku ea...mudah-mudahan semuanya berjalan dengan lancar...ammiinnn

perasaan kini bercampur baur,adakala epy adakal sedey dan adakala gementar..nape ek??ahli nujum,sila la jawap ea..plzz

ehh,jam sudah menunjukkan 5.00pm..aku dah janji dengan kawan baik aku untuk melawat ayah dia kt hospital...errmmm tabahkan hatimu wahai kawan,aku paham perasaan mu ketika ini..

sampai ketemu lagi...wassalam

Tuesday, June 8, 2010

8 JUNE 2010

NAME:NOORTASHA ILLIA & ABAH
(MY BELOVED SISTER & MY FATHER



Gambar Ulang Tahun – Happy Birthday




JUST DROPPED IN
TO WISH U A
BIRTHDAY 
FULL A HAPPIES

p/s-happy besday abah & aca..!!love u..:) *maaf picture my dad xjumpe lak..xdapat nak upload..:D

Sunday, June 6, 2010

...legenda budak setan...=.=



Bila cinta kini
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Ditinggalkan cinta masa lalu

Dulu kau tawarkan
Manisnya janjimu
Yang ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
Bila engkau pergi
Tinggalkanku

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Ternyata memilih
Cinta yang fana

Perginya dirimu
merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan
Dalam harapan 
 
the movie was superb! im waiting for his movie since last month and finally ahahahaha i able to watch it last thursday.ngeee thank you to someone who's bring me watch this movie..opppssss  

congrats to writer of the novel which is Ahadiat Akasha, director of the movie and the most beautiful+handsome actress/actor Lisa Surihani & Farid Kamil..muuaaahhhhh 

i wanna cry when qasha had to leave ayu, ayu had to marry with other guy..auuwwwww such a heart touching movie..uuuwaaaaaaaaa =[ but i hate scene when azmi hit ayu..* dayus!!!!

p/s=to all blogger,go to watch this movie!!!ehehehe over..:P

mood=bila cinta

Saturday, June 5, 2010

pengumuman..

salam semua..

firstly saya nak say thank you pada yang follow saya...sayang bangat kt semua!!!muahh3...*saya akan follow anda kembali just inform k..

musim assignment yang membunuh telah kembali, nak x nak kena la siapkan..haty pon dah xsabar2 nak habiskan semua assignment then focus untuk final exam pulak...*wish me luck

dengan ini, saya ingin membuat pengumuman jika saya lambat untuk lalu lalang di shout anda dan juga lambat untuk memberi kata2 semangat pada entry2 anda maaf dipinta kepada semua rakan2 blogger ku ea,...*hee macam raya lak kan??ooppssss

mood-menghitung hari

Saturday, May 29, 2010

start from N

today is all about N..N for what??N for Nora Ashikin..eheheh this is my real name..cute zif??ahahaha *blushing* actually this tag came from my beloved sis pia. now,let's talk about N....huhuuh

walaupon tag ini sudah berkulat maybe,tapi akan ku gagahkan diri untuk menjawap supaya akak saya tidak berkecil haty...ngeee

"Rules"

It's harder than it looks! Copy to your own blog, erase my answers, enter yours, and tag five people including the person who tagged you. Use the first letter of your name to answer each of the following questions. They have to be real.. nothing made up! IF the person before you had the same first initial, you must use different answers. You cannot use any word twice and you can't use your name for the boy/girl name question."

What is ur name: Nora

A four letter word:

A boys name:Neo Hassan

A girl's name:Nirmala

An occupation:Nyanyi

Something you'll wear:Ntahh..(",)

A type of food:Nasi Lemak

Something found in the bathroom:Nuriz products

A place:Negeri sembilan.ahaaha

A reason for being late: Ngee. trafic jam..

Something u'd shout:N

Something you drink:Nescafe

A musical group:N'syns

An animal:Naga

A type of car:Nissan

A type of fruit:Nangka

Would like to tag:everyone who's interested..

p/s-tag yang sangat rumit...

Friday, May 28, 2010

award or tag???

Mari kita mari kita Bergembira tepuk tangan sama-sama...Kita menari sambil langkah kanan kiri...Goyang badan goyang kaki..Hoore hoore hip hip hoore..Hoore hoore hoore hoore..Hip hip hoore hoore hoore...Bergembira..Bergembira ha ha ha ha...La la la la la la la la...Bergembira

amik kau,over tau...thank you so much diba sayunk coz bagi saya award ni..tapi saya agak konpius gak sebenarnya,ni award ke tag ek??ke sama jer dua2 ni...sape ley tolong??sila angkat jari manis....




3 names in your message inbox
ermmm nak hp maxis ke celcom???mana2 la ea..
1. ynamorata
2. mi papa
3. my sayunk...oppsss ada ker??


your main ringtone
suara sendiri-telephone berbunyi ring ring ring




what u did at 12 last night?
membuta dengan aman...ahahahha




who was the last person you went out with?where?
with my mum,went to shop at sg buloh..




the colour of t-shirt you're wearing now
red devil's...ahakz




the last thing you did
mencekik mcD bekpes with my beloved sis pia




3 of your everyday favourite items
handphone,lip gloss,lappy




the colour of your bedroom
colourful..agagagagga




how much money in your wallet now?
no money,bankrup already ;(




how's life?
so far so good...whatever it is life must go on...




your favourite song?
my BF - kebahagiaaan dalam perpisahan




what will you do next weekend?
hang out with my best buddies...:D




when wast the last time you see your mum?
last few minutes..



where is she now?
at om..




when was the last time you talk to your parents?
last few minutes....




who is the last person that talked with you last night?
my mum and my dad...




the last surprise you got?
...................................




last thing you borrowed from your friend?
rubber...hahax



Who is your bf/gf/husband/wife?
no comment




what do you feel right now?
lazy..




wanna share with who?
by ma self..




who know your secret?
Allah....




they keep your secret?
of course...



are you angry with someone?
nopezz...




what do you order at Mc'D?
big breakfast...ahahahha




The last time you feel so sad?
last night..




Mahu Tag?
yes.to all my friends and my beloved followers....

Tuesday, May 25, 2010

exclusive- my BF !!!!

hari ini esok dan selamanya2,aku ingin memberitahu secara umum yang aku sudah berpunya.ulang sekali lagi,ekyn a.k.a pari2 pagi sudah berpunya...kepunyaan sape,lihat lah dibawah..anda semua mesti kenalvideo clip di bawah juga dibuat khas untuk saya,,,ahahahha

hehehehe ...acah mak enun..ko giler nak ngaku artis jadi BF aku,kang xpasal2 aku fames..aku xsuka fames2 ni,biarlah low profile jer..janji bahagia..:)



sory lah aku ni agak tertinggal bab2 nak mengupdate,sebab hujung minggu lepas agak busy dengan kerja rumah yang perlu dibuat.. AF8 dah habis,fuhhh lega takda la aku berbulu mata nak tgk AF8 ni lagi. so Rezeki memihak Ahmad Shahir Zawawi atau Shahir, 22, (my BF) apabila dinobatkan sebagai juara AF8 pada konsert akhir yang berlangsung di Stadium Putra, Bukit Jalil, di sini, malam tadi.

Anak kelahiran Ipoh, Perak itu tidak dapat menahan sebak(sebab i x datang konsert sebenarnya) sebaik diumumkan juara oleh pengacara AF8. my BF yang menyampaikan lagu Biru Mata Hitamku (khas untuk mata) saya nyanyian asal kumpulan Wings dan lagu baru, Kebahagiaan Dalam Perpisahan juga memang direka ikhlas untuk dinyanyikan unutk saya..(aauuuwww)


Graduan Diploma Kejuruteraan, Universiti Islam Antarabangsa itu menerima hadiah kereta Peugeot 207 tajaan Nasim Sdn Bhd, (dia dah call ajak jalan2) percutian ke Hong Kong Disneyland (dengan saya,opppssss), bekalan Brand’s Innershine selama setahun tajaan Cerebos, dua tiket ke New York tajaan Maybelline New York dan beberapa hadiah menarik lain termasuk telefon bimbit LG Prada tajaan LG Electronics berserta trofi. (alaaa,malas nak sorok2 lagi semua tu untuk saya *blushing*)


kala malam bulan mengambang,aku tidur dengan penuh senyuman di bibir...lantak p la nak cakap aku giler,i xkesah u!!!!ahahahahah


p/s-aku menulis hanya untuk suka2,nak caya xda hal...lagi 1,rahsia nak gtau..saya xdalah minat kt dia ni,tapi dia yang beriya2 suh i minat diaa..nak buat cmner kan...hik (",)

Saturday, May 22, 2010

saya dapat award lagi..hee

award??wahh,aku ni dah cam artis kan..ehehehe aku dapat award lagi ni...terima kasih daun keladi ea mrs shahril susah2 jer bagi award ni walaupon xtercalon kat mane2 pertandingan...


tu dia!!!award yang aku terima "nice bloggers"...hok hok,terbatok lak...aku baik ker??teeetttt i got no answer 4 that...lu pk la sendiri ea...
dengan ini aku dengan rela haty menjawap pertanyaan di bawah...


1. Ape yang bermain di fikiran korang sekarang
assingment yang mesti disiapkan..;(

2. Apakah nama samaran u allz
malu la nk gtau..
di rumah- adik
kawan- ekyn
blog- pari2 pagi 

3.Berikan 3 orang yang u allz sayang.
abah,umi,my siblings,ehem2..


4. Panggilan untuk si dia.
kekanda..ahakz


5. Hadiah yang korang impikan dari seseorang yang istimewa.
kasih sayang...aiceh


6. Blog mana yang korang suke visit.
sume yang lalu lalang kt blog saya + my beloved folowers


7. Tag kan kepada 15 orang rakan blogger korang
alamak,ramainya...saya nak bagi kt sume yang bace n3 ni ley x??dan juga to all my followers..please accept this award,from me pagi2 pagi a.k.a ekyn...

Friday, May 21, 2010

waaaaa!!!!!aku dpt wasiat....

aku sedih,sebab aku kena marah dengan miss diba.dia cakap aku xkutip2 lagi wasiat yang telah die kirimkan kt aku ni...ahahahah sebenarnya miss diba ni la dah bagi aku wasiat ni..selalu blogwalking, kadang2 ada ternmpk blogger yg dpt wasiat ni dan hari ni giliran i lak dapat wasiat..ko ada??



hye syg!!! syg skrg bwh jagaan merangkap PA saya tau..miss diba tu la bagi syg kt saya so saya terima dengan rela hati..syg nak ape2 gtau je saya ea,nak KFC McD or ape2 la just roger je tau..saya xmau syg kurus,xcomey nnty..muahahahah 
syg,hari dah malam jom la balik tidur ea..ngee


tp sebelum blh bwk cik lembu syg saya ni balik umah,ada syarat2 yang telah tertulis untuk wasiat ni..iaitu:

--- Thank & link the person that gave you the cow ---
ohhhh diba darling,terima kasih yg x terhingga kerana memberi saya wasiat ini...n thnx cz being my friend ily diba *blushing* ..*.^

--- Bagi balik wasiat ni kat 7 bloggers yg paling active atau 7 paling tak active ---

1. peri pia
2. farid
3. bingka
4. cokelat panas
5. mimie
6. yana
7. wiwie

--- Cerita 3 perkara apa yg anda selalu buat sambil tengok tv ---
1. kentut
2. korek hidung
3. ternganga mulut

--- Bagitau 3 makanan pelik yg pernah anda makan ---
1. arnab
2. anak itik tok wie
3. rusa

--- Cuba bagitau berapa orang dah kawan anda kat FACEBOOK ---
alaaa,x ramai mane pon 307 jerk...

--- Favourite soalan ni….. macamane korang berjumpa spouse korang or pakwe or makwe…kat mana? ---
im single but not available..teeettttt

dah siap,syg jom balik...!!!!yeepppyyyyy


Thursday, May 20, 2010

i'm sick??

To my all lovely readers,

hi!! Sorry its been some times I didn't update anything here, its not because I'm busy + not feeling well.. I'm stressed up @ work! My assignments is killing me! I'm so damn tired + want to cry.. I cannot manage my time well. Somebody help me! I'm sick, sad, stressed, unhappy and etc..

hahax enough for that, susah la nak speaking bagai..english pon terabur,sekarang masa untuk merepek2 pulak...

untuk berapa hari ini,aku menyepi untuk seketika kerana aku tidak diberikan kesihatan yang baik. aku terima ujian ini tanpa megeluh..atles dapat rest bape hari ni..hehehehe

class aku skip, tapi aku ade mc tau..cuti yang aku dapat aku gunakan dengan penuh manfaat..kini aku sudah sihat sikit,alhamdulilah...moga2 aku dapat teroskan idop aku seperti biasa...:)
 

~contest aku dan makanan itu~

salam semua...

agagagaga,masa aku dok jalan2 cari makan tadi tetiba haaaa!!!! aku terjumpe contest pasal makanan...

haisshhhh ape lagi,dengan gelojoh cepat2 la aku cari picture yang agak poyo ni untuk dijadikan taruhan...ahahaha

aku dan makanan itu.tajuk je dah memang sinonim dengan aku,maklum laa kawan baik i kot bab2 makanan ini...ngeee (";)

disebabkan tertarik dengan tajuk ini,aku pon telah mengambil bahagian untuk join contest dari BatuBurpBlur...

syarat2 penyertaan:
1)     mesti jd FOLLOWER ku (setia x setia tu lain citer)..
2)     wat 1 entry khas utk join contest ni, copy paste banner rasmi tuh, pastu link kan terus ke sini yer..=)
3)     anta penyertaan korang 1 keping jer PIC okey.
4)     1 org ley anta 1 je PENYERTAAN tau
5)     pic korang SINGLE ok.
6)     yg plg PENTING, pic korang tuh mesti dgn MAKANAN tau (x kesah la donat or stakat biskut kering. jnji mknn) ok??
7)    tarikh tutup: 31 MEI 2010

dengan tidak membuang masa,nahhhhh amik ni gambar taruhan eden...heee tyme ni dapat makan free sebab abg ipar n akak aku yang belanje..aku punya la tenung je makanan itu sebab sayang doe nak makan maklum la bile terbayangkan kawan baik kena makan..hahaha so sebelum aku mencekik makanan tu,aku tenung lah buat kali terakhir...sob3

::dont be sad::



 
Jangan Bersedih

1. Sedarilah bahawa jika Anda tidak hidup hanya dalam batasan hari ini saja, maka akan terpecahlah fikiran Anda, akan kacau semua urusan, dan akan semakin menggunung kesedihan dan kegundahan diri Anda. Inilah makna sabda Rasulullah: "Jika pagi tiba, janganlah menunggu petang; dan jika petang tiba, janganlah menunggu hingga waktu pagi."

2. Lupakan masa lalu dan semua yang pernah terjadi, kerana perhatian yang terpaku pada yang telah lewat dan selesai merupakan kebodohan dan kegilaan.

3. Jangan menyibukkan diri dengan masa depan, sebab ia masih berada di alam ghaib. Jangan fikirkan hingga ia datang dengan sendirinya.

4. Jangan mudah tergoncang oleh kritikan. Jadilah orang yang teguh pendirian, dan sedarilah bahawa kritikan itu akan mengangkat harga diri Anda setara dengan kritikan tersebut.

5. Beriman kepada Allah, dan beramal soleh adalah kehidupan yang baik dan bahagia.

6. Barangsiapa menginginkan ketenangan, keteduhan, dan kesenangan, maka dia harus berdzikir kepada Allah.

7. Hamba harus menyedari bahwa segala sesuatu berdasarkan ketentuan qadha' dan qadar.

8. Jangan menunggu terima kasih dari orang lain.

9. Persiapkan diri Anda untuk menerima kemungkinan terburuk.

10. Kemungkinan yang terjadi itu ada baiknya untuk diri Anda.



sincerely,

Thursday, May 13, 2010

pujuk hati..http://emo.huhiho.com

"harta yang paling menguntungkan ialah SABAR...."

"teman yang paling akrab dengan kita adalah AMAL..... "

"pengawal peribadi yang paling waspada ialah DIAM...."

"bahasa yang paling manis untuk diungkapkan adalah SENYUM..."

"dan ibadah yang indah tentu nya solat yang KHUSYUK..."

ikhlas dari hati,

Wednesday, May 12, 2010

alahai chelsea....

alahai chelsea, Akhirnye engkau menjadi juara kan wahai chelsea...memang suspender betol season ni, kene tunggu last game baru la boleh tahu siapa juaranya.. walaupun ManU sayunk ku menang 4-0 vs stokes, tetapi lubang hidung mu tetap manjadi pujaan hatiku!!!!oppppssss,terlebih sudah...tetapi, chelsea entah memakai mandrem cap ape telah menyepak wigan ngan 8-0 tuh, alahai chelsea korunk ni terer jugak eh kadang2...dush3...takpe,hari ni hari korunk,esok2 hari aku lak..eh,takda kena mengena kot...ahahahha.


walaupon chenta hatiku berada ditempat kedua,aku tetap bangga dan bahagia..tewas tipis je tau!!!setakat beza 1 jerk..huhuhuhu ManU tetap terbaik woookkkk!!!!muahhhhhh3....sebenarnya kan,korunk semua nak tahu tak??pihak ManU ade calling2 i tau sebelum ni,die kata ni rahsia tapi i bgitau jugak,dia kate season ni memang diorang sajer jerk nak kasi chance kt si chelsea tu,memang kemenangan itu telah disengajakan..kesian katanyaa...agagaaagga teeetttttttt!!!!!

yang jujur,

Tuesday, May 11, 2010

sikit je lagi..

salam semua...

hari ini aku terasa akan jari jemari ku seperti ingin menulis..

walaupon kepala aku berasa kosong,ketandusan kata2 tetapi ingin juga menulis...

jadi,aku gagahkan jugak untuk menulis walau pon aku tahu semua ini akan membawa kepada perkara2 yang tidak diingini seperti merapu,gebang,merepek, dll...hik3

sebenarnya haty ini hancur dan luluh keranamu..oopppssss,kan dah cakap mesti merepek...silap,sebenarnya aku perlu menanamkan rasa sabar untuk sikit jer lagi,hanya untuk sebulan pastu hilang lah semua SAMPAH2 dalam kepala otak aku yang berjambul ni...ahahahahha

tapi,ape aku nak buat lepas ni??kawan2,ada idea x??aku bingung seribu bahasa...

aku hanya boleh manadah tangan untuk meminta agar aku diberi jalan yang lurus tanpa sesat di tengah jalan...

mudah-mudahan aku akan lebih bahagia dan berjaya dari sebelum ini...aminn

with love,

~Creative Award From Eddyboyz86~ *.^

seribu kali terima kasih diucapkan kepada eddyboyz86 kerana sudi memberi ekyn 'creative blogger award' ini...ehehehe hepy sangat2, lagi lak blog ekyn ape lah sangat banding dengan blogger2 yang lain...hik :D http://emo.huhiho.com

haaaa,dengan ini ekyn memperlihatkan kepada semua award yang telah ekyn dapat....
untuk mendapatkan award yang cantik ini sila click disini... http://emo.huhiho.com

award ni juga mempunyai isi2 tersirat dan tersurat yang tersendiri, 1 2 3 jom kita gali beramai2 tentang pengertian award ni mehh.. http://emo.huhiho.com

~perihal AWARD diatas~

PENCIL yang besar
Menunjukkan kesenian yang begitu peka terhadap blog anda dan mencerminkan sesuatu nilai penghasilan.

FILEM bergerak tanpa henti
Menunjukkan AWARD ini di FOWARD kepada bloggerist yang betul-betul layak menerima.

LOGO bulat berkelip-kelip
jika di perhatikan betul-betul, ia adalah manusia yang berkepalakan monitor komputer. ini membawa maksud anda adalah seorang yang begitu bijak menguasai dunia alam maya ke globalisasi.

::pesanan dari tuan empunye award::
Untuk maklum balas penerima AWARD ini, ikhlaskan hati untuk membuat entri/posting berkenaan AWARD ini dengan kreatif dan penuh estatik beserta FOWARD kepada 5 orang yang betul - betul layak menerima AWARD ini. anda juga boleh meletakkan AWARD ini di side bar atau dimana - mana yang bersesuaian. tinggalkan comment untuk ucapan manis anda. http://emo.huhiho.com

lastly,i wanna forward this award to my beloved bloggers..lalalalala
  • peri pia
  • rid flying
  • wiwie
  • diba
  • anastayea

 
Copyright© All Rights Reserved ekynyoana.blogspot.com